Pernă de salvare de la înălțimi, o nouă achiziție la dispoziția ISU Ialomița

Pernă de salvare de la înălțimi, o nouă achiziție la dispoziția ISU Ialomița. FOTO CJ Ialmița

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu“ al Județului Ialomița va fi al cincilea inspectorat din România care va avea în dotare o pernă de salvare de la înălțime pentru aterizarea în siguranță a persoanelor blocate în locații aflate în pericol, începând de vineri, 19 februarie.

Luând în considerare rolul deosebit de important al ISU „Barbu Catargiu” al Județului Ialomița în salvarea de vieți omenești și diversitatea situațiilor în care este solicitată intervenția acestuia, potrivit prerogativelor legale privind finanțarea acestei instituții, Consiliul Județean Ialomița a răspuns prompt solicitării și a achiziționat această pernă pneumatică de salvare de la o înălțime de până la 60 de metri, cu lungime de aproximativ opt metri, lățime de aproximativ șapte metri, care devine utilizabilă în maximum două minute și care va îmbunătăți bilanțul vieților omenești salvate.

„Deschiderea Consiliului Județean Ialomița, care în ultima perioadă a finanțat cu sume considerabile achiziția de bunuri necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de intervenție în situații de urgență (de menționat achiziția de autoturisme, vehicul șenilat pentru intervenții pe timp de iarnă, izoletă, nebulizatoare, și motopompe de mare capacitate), a creat premisa pentru achiziționarea de noi echipamente care să contribuie la îndeplinirea misiunii de salvare”, spun reprezentanții instituției .

Achiziția publică s-a derulat în cursul anului 2020, iar valoarea acesteia s-a ridicat la peste 300.000 de lei, inclusiv TVA, reprezentând un efort bugetar semnificativ, decizia achiziționării luându-se raportat la beneficiile ce vor fi aduse de acest echipament atât pentru pompierii salvatori cât și pentru cetățenii comunității ialomițene.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. sper ca au achizitionat si un dispozitiv de teleportare pentru a o putea trimite instantaneu in localitatile unde avem blocuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*