Pelerinaj cu sfinte moaște cu ocazia hramului Parohiei Bărcănești din județul Ialomița

Pelerinaj cu sfinte moaște cu ocazia hramului Parohiei Bărcănești din județul Ialomița

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Parohia Bărcănești organizează, în perioada 13 – 15 august, o serie de manifestări cu ocazia sărbătoririi hramului „Adormirii Maicii Domnului” din cadrul Protopopiatului Urziceni.

În Parohia Bărcănești va veni în pelerinaj și va aduce multă binecuvântare pentru credincioșii Protopopiatului Urziceni racla cu moaștele Sfântului Cuvios Serafim de Sarov, de la Parohia Sfântul Nicolae Cămineasca, Protopopiatul Mihăilești, Episcopia Giurgiului.

Calendarul evenimentelor se va desfășura după următorul program:

Vineri, 13 august 2021:

  • începând cu ora 16.00, sub protia preacucernicului părinte Aurel Berbec, Protopop al Protopopiatului Urziceni se va primi Sfânta Raclă de către un sobor de preoți, la intrarea în parohie (dinspre localitatea Speteni);
  • se va merge în procesiune spre biserica parohială Adormirea Maicii Domnului din Bărcănești;
  • după așezarea Sfintelor Moaște, într-un loc special amenajat în incinta sfântului locaș, se va săvârși Taina Sfântului Maslu, urmată de slujba Acatistului Sfântului Serafim de Sarov.

Sâmbătă, 14 august 2021:

  • începând cu ora 08.00, se va săvârși Sfânta Liturghie, iar după amiază, la ora 17.00, Slujba Vecerniei unită cu Litia și Slujba Prohodului Maicii Domnului.

Duminică, 15 august 2021:

  • în ziua sărbătorii hramului, la Parohia Bărcănești va fi săvârșită Sfânta Liturghie de către un sobor de preoți, începând cu ora 08:00;
  • la ora 16.00 se va săvârși Slujba Acatistului Maicii Domnului.
Pelerinaj cu sfinte moaște cu ocazia hramului Parohiei Bărcănești din județul Ialomița

Racla cu Sfintele Moaște va rămâne în biserica parohială până duminică, la ora 17.00, când va fi pregătită pentru întoarcerea la Parohia Sfântul Nicolae Cămineasca din Episcopia Giurgiului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*