Pe raza județului Ialomița au fost depistați șoferi băuți sau fără permis de conducere

Șoferul a fost testaț cu etilotestul. FOTO cu rol ilustrativ.

În zilele de 8 și 9 februarie, polițiștii rutieri au depistat pe raza județului 4 șoferi ialomițeni care au condus pe drumurile publice aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorii auto, cu vârste cuprinse între 28 și 37 de ani, au fot testați cu aparatul etilotest, rezultatele indicând în toate cazurile alcoolemii de peste 0,50 mg alcool pur în aerul expirat.

Șoferilor le-au fost prelevate probe de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, în cauză fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Alți 5 șoferi ialomițeni cu vârste cuprinse între 23 și 31 de ani au fot depistați pe parcursul week-end-ului, în urma controalelor polițiștilor rutieri, conducând autoturisme pe drumurile publice fără a poseda permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În toate cazurile au fost întocmite dosare de cercetare penală, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*