Ordin de plasare în adăpost pentru cinci câini, emis de polițiștii ialomițeni

Ordin de plasare în adăpost pentru cinci câini, emis de polițiștii ialomițeni. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii Biroului Pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au emis un ordin de plasare în adăpost a cinci câini pentru care proprietarul nu a asigurat condiții corespunzătoare de hrană și îngrijire.

Potrivit IPJ Ialomița, la data de 26 iulie, o femeie din orașul Amara a sesizat instituția cu privire la faptul că într-o curte din apropiere locuinței sale s-ar afla cinci câini răniți și flămânzi. Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au intervenit la fața locului, constatând faptul că cele cinci animale sunt anemice, prezintă leziuni la nivelul corpului, proprietarul acestora neasigurând condiții corespunzătoare de adăpostire, hrană și îngrijire medicală.

Având în vedere că animalele se aflau într-o situație de risc, polițiștii le-au transportat la un adăpost de salvare a câinilor fără stăpân și au emis un ordin de plasare într-un adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.

Proprietarul câinilor a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*