O educatoare de la o grădiniță din Fetești a fost dată afară după ce a lovit un copil

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița. FOTO IȘJ Ialomița

O educatoare de la o grădiniță din Fetești a fost dată afară după ce a lovit un copil, iar părinții acestuia au depus o plângere penală împotriva femeii.

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița a anunțat pe data de 14 octombrie, că au fost făcute verificări după ce în spațiul public a apărut o filmare a unei activități desfășurate la grădinița arondată Școlii Gimnaziale ”Aurel Vlaicu” din Fetești, în care educatoarea a săvârșit un act de violență asupra unui copil

Pe data de 13 octombrie, Inspectoratul Școlar Județean Ialomița s-a autosesizat și a solicitat informații din partea conducerii Școlii Gimnaziale ”Aurel Vlaicu” Fetești cu privire la incident și la circumstanțele în care acesta a avut loc și convocarea în ședință extraordinară a Consiliului de Administrație al unității în dimineața zilei următoare.

În data de 14 octombrie, începând cu ora 7.00, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale ”Aurel Vlaicu” Fetești, la care s-a luat hotărârea privind încetarea contractului individual de muncă pentru educatoarea Olga Vasile.

“O echipă formată din inspectorul școlar general, doamna Mitrea Steluța și inspectorul școlar pentru educație timpurie, doamna Leuștean Mihaela, s-a deplasat în data de 14 octombrie, la ora 7.50, la sediul unității școlare din Fetești, pentru a analiza situația. Au fost prezenți toți factorii implicați, precum și o parte a părinților de la grupa respectivă de preșcolari.

Doamna educatoare a negat existența unui act de violență asupra copilului. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Ialomița a interzis accesul acesteia în grădiniță și exercitarea funcției didactice. În același timp, părinții copilului au înaintat o plângere penală împotriva doamnei Vasile Olga, pentru comportament abuziv asupra unui minor, la Poliția Municipiului Fetești”, a transmis IȘJ Ialomița.

Începând cu data de 14 octombrie, contractul individual de muncă al educatoarei a încetat.

Copilul respectiv, la solicitarea părinților, pentru a urma un program de consiliere psihopedagogică, acordat de către consilierul școlar al unității de învățământ.

“Inspectoratul Școlar Județean Ialomița nu tolerează astfel de comportamente abuzive din partea cadrelor didactice, care încalcă drepturile copiilor la o educație de calitate și care expun în spațiul public imagini cu minori din cadrul activităților didactice, fără acordul prealabil al părinților”, a mai anunțat IȘJ.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*