Numai două sesizări înregistrate, până în prezent, de la deschiderea secțiilor de vot de pe raza județului Ialomița

Purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomița, Ludmila Dascălu. FOTO captura video

De la deschiderea secțiilor de vot, pe raza județului Ialomița nu au fost semnalate probleme deosebite din punct de vedere al ordinii publice, până la acest moment fiind înregistrate numai două sesizări cu privire la contravenții sau infracțiuni electorale. În fiecare caz, au fost demarate imediat cercetări.

Astfel, la nivelul Poliției Municipiului Fetești a fost înregistrată o sesizare cu privire la o posibilă infracțiune de corupere a alegătorilor cu alimente, pe raza municipiului Fetești, în proximitatea secțiilor de votare 52, 53 și 54. Polițiștii continuă cercetările, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “coruperea alegătorilor”.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Ion Roată s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că în mediul on line, s-ar continua propaganda electorală.

Față de persoana în cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu Legea 208/2015 – “continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum și sfătuirea, în ziua votării,  a alegătorilor la sediul secțiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit partid politic, o anumită alianță  politică, alianță electorală, organizație a cetățenilor aparținând unei minorități naționale ori un candidat independent”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*