Muzeul Județean Ialomița va fi reabilitat energetic cu fonduri nerambursabile Regio

Muzeul Județean Ialomița va fi reabilitat energetic cu fonduri nerambursabile Regio. FOTO CJ Ialomița

Președintele Consiliului județean Ialomița, Marian Pavel, alături de Liviu Gabriel Mușat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, au semnat joi, 28 aprilie, contractul de finanțare pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice a sediului Muzeului Județean Ialomița”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3.

Potrivit CJ Ialomița, obiectivul general al investiției îl constituie creșterea eficienței energetice a clădirii în care funcționează Muzeul Județean Ialomița, prin implementarea unui set integrat de măsuri destinate optimizării consumurilor energetice la nivelul clădirii și alinierii la standardele și cerințele de performanță energetică europene.

Lucrările de intervenție constau în îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii, a șarpantelor și învelitoarelor; reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru prepararea, distribuția și utilizarea agentului termic pentru încălzire și a apei calde menajere; înlocuirea sistemelor de ventilare și climatizare, precum și achiziționarea de echipamente de ventilare și climatizare performante; promovarea și utilizarea surselor regenerabile de energie, pentru a asigura circa 25,76 la sută din necesarul de energie al clădirii; implementarea unui sistem de management energetic, având ca scop îmbunătățirea eficienței energetice și monitorizarea consumurilor de energie; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, cu respectarea normelor și reglementărilor tehnice.

Proiectul va fi finalizat la data de 31 decembrie 2023, iar bugetul investiției are o valoare totală de 5.349.675,70 lei, din care, aproape 4,55 milioane de lei este valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR, aproximativ 695.000 de lei este valoarea eligibilă nerambursabilă din Bugetul Național, iar 802.000 de lei este contribuția Consiliului Județean Ialomița, în calitate de beneficiar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*