Minori depistați de polițiștii ialomițeni conducând autoturisme pe drumurile publice

Doi adolescenți din județul Ialomița s-au ales cu dosare de cercetare penală după ce au fost prinși de polițiști conducând autoturisme pe drumurile publice.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, în noaptea de 15/16 iulie, polițiștii din cadrul Secției Nr.6 Ion Roată au observat în trafic, pe raza comunei Manasia, un autoturism ce avea o deplasare sinuoasă.

Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat faptul că la volan se afla un minor în vârstă de 14 ani, din comuna Bărbulești, singur în autoturism, și care le-a spus polițiștilor că ar fi sustras autoturismul de la domiciliu.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și  „furtul în scop de folosință”.

Tot în cursul nopții trecute, în jurul orei 03.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe DJ 201A, în interiorul comunei Adâncata.

Cu ocazia legitimării și verificării în bazele de date s-a constatat că șoferul este un minor în vârstă de 17 ani, din orașul Voluntari, care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*