Zeci de kilograme de pește fără documente legale, confiscate de polițiștii ialomițeni

Zeci de kilograme de pește fără documente legale, confiscate de polițiștii ialomițeni

Aproape 80 de kilograme de pește, din speciile scrumbie și cegă, au fost confiscate de polițiștii ialomițeni în cursul zilei de luni, 12 aprilie, în localitățile Făcăieni și Bordușani.

Potrivit IPJ Ialomița, polițiștii din cadrul Secției 3 Rurală Stelnica și ai Poliției Municipiului Fetești, au desfășurat activități pe raza de competenţă pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul pisciculturii.

În cadrul activităților a fost depistat, în flagrant, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Bordușani, în timp ce se afla într-o barcă de pescuit, având asupra sa cantitatea de 42 de kilograme de scrumbie precum și o plasă monofilament în lungime de 100 de metri. Întrucât bărbatul nu figurează ca pescar autorizat, iar barca nu este înregistrată, bunurile depistate au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, în cadrul filtrelor rutiere, polițiștii ialomițeni au depistat doi șoferi, de 22 și 45 de ani, în timp ce transportau cu autoturismele pe care le conduceau aproximativ 35 de kilograme de pește din speciile scrumbie și cegă, fără a deține documente de proveniență.

Zeci de kilograme de pește fără documente legale, confiscate de polițiștii ialomițeni

În toate cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale pentru încălcarea legislației privind pescuitul și acvacultura, întreaga cantitatea de pește fiind confiscată și predată Direcției Sanitar Veterinare Ialomița în vederea luării măsurilor ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*