Măsuri de siguranță luate de pompierii ialomițeni pentru o minivacanță reușită

În perioada 12 – 15 august, cu ocazia minivacanței prilejuită de Sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița va monitoriza permanent, dinamica intervențiilor la nivel județean, iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în sprijinul cetățenilor.

Peste 100 de pompieri ialomițeni vor fi zilnic la datorie pentru stingerea incendiilor, acordarea asistenței medicale și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Răspunsul la urgențele medicale va fi asigurat prin intermediul echipajelor de pompieri SMURD, care vor asigura primul ajutor medical și transportul persoanelor, aflate în dificultate la unitățile spitalicești.

Pentru ca această mare sărbătoare să se desfășoare în condiții de siguranță, pompierii ialomițeni vin în sprijinul cetățenilor cu următoarele măsuri preventive ce trebuie respectate:

Măsuri la instalarea în spațiile de cazare:

  • la sosirea în unitatea de cazare, studiați planul de evacuare în caz de incendiu;
  • informați personalul de la recepție, dacă identificați căi de evacuare blocate;
  • verificați modalitatea de deschidere a ferestrelor;
  • identificați traseele de evacuare în situații de urgență;
  • fumatul trebuie evitat în locurile în care acesta nu este permis sau în locurile neamenajate corespunzător;

Celor care aleg să-şi petreacă timpul liber în mijlocul naturii și care vor utiliza surse de foc în spații deschise, li se recomandă:

  • pregătiți focul doar în locurile special amenajate, sub supraveghere permanentă, cât mai departe de vegetație şi în niciun caz pe timp de vânt;
  • înainte de plecare, stingeți focul cu apă;
  • supravegheați copiii şi nu lăsați la îndemâna acestora chibrituri sau brichete;
  • nu aruncați la întâmplare țigările şi chibriturile aprinse.
  • În data de 15 august, zi de sărbătoare religioasă, lăcașurile de cult vor fi aglomerate. Și în aceste spații este necesar ca cetățenii să acorde o atenție deosebită luării unor măsuri de protecție la foc, astfel:
  • utilizarea focului deschis în interiorul bisericilor se va face cu respectarea măsurilor specifice, în locurile special amenajate;
  • lumânările aprinse trebuie ținute la distanță de haine, păr, mobilier sau alte obiecte de cult din materiale combustibile;
  • în cazul producerii unei situații de urgență în lăcașul de cult, ajutați la evacuarea vârstnicilor, bolnavilor și copiilor, calmați persoanele intrate în panică.
  • parcarea autovehiculelor în proximitatea lăcașurilor de cult se va face astfel încât să nu blocheze căile de acces și evacuare pentru forțele de intervenție.

De asemenea, în zilele de sâmbătă 13, respectiv duminică 14 august, cu ocazia desfășurării festivalului „Trofeul Tinereții- Amara 2022 – Ediția 54, pompierii ialomițeni vor monitoriza tipurile de risc aflate în domeniul de competență, asigurând răspunsul operativ în cazul apariției unor situații de urgență fiind în măsură să execute, la nevoie, operațiuni de evacuare a persoanelor, stingerea incendiilor și acordarea primului ajutor medical de urgență.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*