Mai puțin de o treime dintre Ialomițeni au votat până la ora 16.00. Alegătorii din Rădulești, Sudiți și Platonești sunt în topul celor mai activi votanți

Alegeri în județul Ialomița. FOTO Adrian BOIOGLU / ILnews.ro
Alegeri în județul Ialomița. FOTO Adrian BOIOGLU / ILnews.ro

Datele oficiale oferite de Autoritatea Electorală Permanentă arată că ialomițenii nu s-au grăbit să voteze. Procentul de la ora 16.00 a depășit puțin 31% – sub media națională.

Conform AEP, o secție de votare din Valea Ciorii a atras cei mai mulți alegători. Aceasta a fost urmată de secții din Bărcănești, Maia și Fierbinții de Sus.

Votanții cu vârste cuprinse între 45 și 64 ani au fost cei mai activi, urmați de cei de peste 65 ani. Statisticile arată că bărbații au fost mai interesați de vot, la fel și cei din mediul rural. Ora de vârf pentru scrutinul de pe 9 iunie a fost 10.30.

Municipiul Slobozia nu a atras foarte mulți alegători. Procentul de la ora 16.00 indică faptul că doar 26,49% au mers la urne, adică aproximativ 10800 oameni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*