Lucrările agricole de primăvară din județul Ialomița scot la iveală elemente de muniție neexplodată

Proiectil de artilerie. FOTO Arhivă ILnews.ro

Un cetățean din comuna Armășești ce executa în cursul dimineții de luni 6 aprilie săpături pe un teren de pe raza comunei, a descoperit un proiectil exploziv de artilerie de calibru 100 mm.

Echipa pirotehnică a ISU Ialomița a fost alertată în jurul orei 10.30 prin apel 112 și s-a deplasat la locul indicat. După asigurarea măsurilor de protecție și siguranță specifice, subofițerii au ridicat elementul de muniție în vederea depozitării și distrugerii.

În cazul găsirii de muniţie neexplodată, cetățenii trebuie să alerteze de urgenţă organele de poliţie din localitate sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa prin apelarea numărului de urgenţă 112, să evite lovirea, manipularea şi transportarea muniţiilor descoperite şi să asigure paza zonei până la sosirea forţelor de intervenţie. O manipulare incorectă, de către persoane neautorizate, care nu cunosc proprietăţile şi caracteristicile respectivelor muniţii, poate duce la iniţierea focoaselor şi implicit la detonarea muniţiilor, putând provoca astfel importante pagube materiale, rănirea persoanelor sau chiar pierderea de vieţi omeneşti.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*