Lotul ISU Ialomița, calificat la etapa națională a Competiției de descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat

Lotul ISU Ialomița, calificat la etapa națională a Competiției de descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat

Lotul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița s-a calificat la etapa națională a Competiției de descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat, clasându-se pe locul I la proba de acordare a primului ajutor calificat.

Potrivit reprezentanților instituției, deși, de această dată au acționat conform unor scenarii, membrii lotului se confruntă permanent cu astfel de situații, reale, în care fiecare minut contează.

„Stăpânirea de sine, pregătirea continuă și reacția imediată sunt calități pe care le stăpânesc foarte bine și care îi ajută să gestioneze diferite situații de urgență cu care se întâlnesc în activitatea profesională”, au precizat sursele citate.

Scenariile probei de acordare a primului ajutor calificat au fost elaborate de un colectiv de specialiști, în care au fost cooptați și medici din cadrul UPU-SMURD.

În prima etapă a probei, fiecare echipă a evoluat în cadrul unui scenariu în care a existat o singură victimă, iar în cea de-a doua etapă s-a aplicat un scenariu cu două victime.

Fiecare echipă a fost evaluată pe parcursul a 15 minute, 14 minute pentru evaluarea și acordarea primului ajutor calificat victimei/ victimelor și încă un minut pentru predarea acesteia/ acestora.

„Aceste competiții au un rol important pentru îmbunătățirea capacității de reacție și intervenție a pompierilor, testarea experienței, spiritul de echipă, coordonarea, dar și identificarea și schimbul de bune practici în privința strategiilor de reducere a numărului de victime. Chiar dacă această etapă s-a încheiat, pregătirea lotului continuă zilnic astfel încât, la finalul celei de-a treia etape, să revină acasă învingători”, au mai transmis reprezentanții ISU Ialomița.

Lotul a fost condus de maior Popa Claudiu Adrian-șef de lot, iar membrii echipajului au fost: Plt.adj. Coțofană Răzvan, Plt. adj. Teodorescu Adrian, Plt. adj. șef Florea Andrei, Plt. adj. Stanciu Ștefan, Plt. adj. Dinu George și Plt. Butucaru Ionuț.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*