Rata de promovare a examenului de Bacalaureat în județul Ialomița, după soluționarea contestațiilor, a trecut de 66 la sută

Promovabilitate de peste 66 la sută la Bacalaureat în județul Ialomița

Rezultatele finale obținute de absolvenții studiilor liceale la probele scrise ale examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie, au fost afișate vineri, 1 iulie, în centrele de examen și pe site-ul dedicat.

La nivelul județului Ialomița, rata de promovare – absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare, înregistrată după soluționarea contestațiilor, este 66,10 la sută, în creștere față de cele de la afișarea rezultatelor inițiale – 62,36 la sută. Pentru promoția curentă, rata de reușită este 70,98 la sută – în creștere față de valoarea inițială 67,01 la sută, iar pentru promoțiile anterioare – 26,45 la sută, de asemenea, în tendință ascendentă față de rata inițială de 24,52 la sută. Precizăm că procentul de promovare se calculează din totalul candidaților prezenți.

Candidații care nu promovează bacalaureatul în sesiunea de vară se pot înscrie în sesiunea de toamnă a examenului, când probele scrise vor fi susținute înaintea celor orale. Înscrierile pentru sesiunea de toamnă se vor face în perioada 18 – 25 iulie. Probele scrise vor avea loc între 16 și 19 august, iar primele rezultate vor fi afișate pe 31 august.

Calendar Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă:

  • 18 – 25 iulie: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
  • 16 august: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 17 august: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 18 august: Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) – proba scrisă
  • 19 august: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 22 – 23 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 24 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 25 august: Evaluarea competențelor digitale – proba D
  • 26 și 29 august: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
  • 31 august: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
  • 1 – 2 septembrie: Rezolvarea contestațiilor
  • 3 septembrie: Afișarea rezultatelor finale

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*