Jandarmii ialomițeni au desfășurat peste 600 de misiuni de ordine publică în luna mai

Jandarmii, la datorie FOTO: IJJ Ialomița

Creșterea gradului de siguranță al cetățenilor prin asigurarea măsurilor de ordine la manifestările cu public numeros și participarea la misiuni de menţinere în sistem integrat au fost principalele obiective ale Jandarmeriei Ialomița în luna mai 2024.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au desfășurat, în cursul lunii trecute, 627 misiuni de ordine publică, dintre care, 117 au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări sportive, religioase, cultural artistice, activități de protest, manifestații comerciale sau vizite oficiale, 54 misiuni de intervenție, iar 456 misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice, prioritatea fiind asigurarea unui climat de siguranță civică și intervenția promptă pentru soluționarea problemelor sesizate de cetățeni.

Jandarmii ialomițeni au asigurat intervenția la 54 evenimente semnalate prin sistemul unic de urgență 112 sau prin alte mijloace. De asemenea, au participat la 192 acțiuni în cooperare cu alte instituții și au fost puse în aplicare un număr de 44 mandate de aducere a unor persoane.

În urma misiunilor executate, jandarmii ialomițeni au constatat 322 de fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. În toate aceste cazuri, intervențiile au fost imediate și ferme pentru liniștirea cetățenilor care ar fi putut fi afectați. În acest sens, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 58 mii de lei.

În perioada analizată au fost constatate 38 de infracțiuni: 8 în mod independent, iar 30 în cooperare cu poliția.

În luna mai au fost desfășurate 11 activități preventiv-informative în cadrul programului ”Școala în siguranță” la care au participat aproximativ 300 de elevi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*