Polițiștii ialomițeni au desfășurat o activitate preventivă la Școala Gimnazială Gheorghe Lazăr

Activități preventive. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități informativ-preventive, la Școala Gimnazială Gheorghe Lazăr.

În cadrul activităților au fost prezentate aspecte privind prevenirea violenței și a fenomenului de bullying în unitățile de învățământ.

Activitatea s-a desfăşurat pe baza unui dialog, fiind abordate problemele specifice temelor prezentate, precum şi alte probleme cu care se confruntă elevii.

Totodată, au fost prezentate aspecte privind riscurile asociate consumului de substanțe care creează dependență, în special a celor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Astfel, elevii au fost informați cu privire la dimensiunea, formele de manifestare și consecințele consumului de droguri, modalitățile de îmbunătățire a capacității de identificare timpurie a victimelor/potențialelor victime ale traficului și consumului de droguri, infracțiunile asociate consumului sau traficului de droguri și limitele răspunderii penale, promovarea unor modele pozitive de conduită școlară și extrașcolară, ca unică alternativă pentru reducerea victimizării în cazul traficului și consumului de droguri.

Un aspect important l-a reprezentat şi informarea elevilor cu privire la răspunderea penală și contravențională, precum și consecințele actelor de violență fizică sau psihologică-bullying în unitățile de învățământ.

La activitate au participat elevi ai claselor a VI-a și ai VIII-a precum și 2 cadre didactice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*