Jandarmeria Ialomița recrutează tineri care vor să devină jandarmi

Jandarmeria Ialomița recrutează tineri care vor să devină jandarmi. FOTO: IJJ Ialomița

Jandarmeria Ialomița desfășoară, până pe 04 noiembrie, o nouă campanie de recrutare pentru cei care doresc o carieră militară în Jandarmeria Română

Astfel, potrivit IJJ Ialomița, la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani sunt scoase la concurs un număr de 350 locuri, din care trei sunt destinate cetățenilor de etnie romă, iar trei celor de altă minoritate, în timp ce la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni sunt scoase la concurs 350 locuri, din care trei sunt destinate cetățenilor de etnie romă, iar trei celor de altă minoritate.

Pentru a urma cursurile școlilor militare de subofițeri jandarmi din Drăgășani sau Fălticeni trebuie îndeplinite anumite condiții ce pot fi consultate pe site-ul www.jandarmeriaialomita.ro, secțiunea carieră-angajări sau pe www.jandarmeriafalticeni.ro, respectiv www.scoaladragasani.ro.

Cererea-tip de înscriere se depune până pe data de 04 noiembrie a.c., exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail concurs@jandarmeriaialomita.ro, iar dosarele se depun personal și în volum complet, până pe 17 noiembrie, la sediul Jandarmeriei Ialomița.

Evaluarea psihologică a candidaților se realizează până la data de 11 noiembrie a.c., la o dată și într–o locație ce va fi anunțată ulterior, prin postarea în timp util pe pagina de internet a Jandarmeriei Ialomița.

Proba de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 23 – 29 noiembrie la sediul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, conform unei planificări ce va fi anunțată ulterior (prin postarea în timp util pe pagina de internet a unității).

Proba de verificare a cunoștințelor se va susține în data de 10 decembrie, de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice și va consta într-un test grilă ce cuprinde subiecte din disciplina limba română, disciplina limbă străină, subiecte din legislația specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și a instituțiilor politice ale statului și subiecte de educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic.

Tematica și bibliografia de concurs sunt cele prevăzute pe site-ul www.jandarmeriaialomita.ro.

Examinarea medicală se va realiza în perioada 15 decembrie 2022 – 20 ianuarie 2023, pentru candidații care se încadrează în numărul locurilor scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Sunt declarați „Admis” candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 25 ianuarie 2023.

Mai multe informații puteți obține la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița situat în Municipiul Slobozia, Aleea Jandarmeriei sau la numărul de telefon 0243.231057 (Biroul Resurse Umane).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*