ISU Ialomița începe o nouă etapă a campaniei de recrutare a voluntarilor, „Salvator din pasiune”

ISU Ialomița începe o nouă etapă a campaniei de recrutare a voluntarilor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița va începe luni, 14 iunie, o nouă etapă a campaniei de recrutare a voluntarilor „Salvator din pasiune”.

Potrivit ISU Ialomița, candidații care doresc să se alăture echipei salvatorilor se pot înscrie până pe data de 16 iulie. Candidatul la statutul de voluntar este persoana care îndeplinește următoarele condiții:

  • are vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani;
  • este apt din punct de vedere medical;
  • nu a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor cu intenție;
  • nu a pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență;
  • nu este angajat în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență;
  • nu este angajat sau nu își desfășoară activitatea în cadrul serviciilor voluntare sau private pentru situații de urgență.

Recrutarea se va realiza în perioada 14 iunie – 16 iulie, de luni până vineri, în intervalul 09.00 – 15.00, la sediul inspectoratului, din municipiul Slobozia, strada Lacului, nr.23. Înscrierea și recrutarea candidaților va fi urmată de o perioadă de cinci zile de analiză a dosarelor, iar dacă acestea îndeplinesc toate condițiile legale, se vor încheia contractele de voluntariat.

Detalii suplimentare pot fi obținute accesând site-ul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița – www.isujialomita.eu (clic pe afișul campaniei) sau la structura de pregătire pentru intervenție și reziliența comunităților din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Catargiu” al județului Ialomița, la numărul de telefon 0243.232.396/97, interior – 27154.

Cetățenii dornici de colaborare cu profesioniștii în situații de urgență vor învăța și vor utiliza noțiunile de bază în acordarea primului ajutor calificat, se vor implica în acțiunile de ajutor umanitar și în cele de popularizare a mesajului preventiv și vor putea participa la misiunile de intervenție. Participarea persoanelor fizice la activitățile de voluntariat desfășurate în folosul societății se va derula fără scop lucrativ și fără remunerație, în scopul creșterii calității misiunilor umanitare executate de inspectoratul județean.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*