ISJ Ialomița a organizat o acțiune de promovare a vaccinării împotriva COVID-19 în rândul elevilor de peste 16 ani

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița. FOTO IȘJ Ialomița

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița continuă demersurile privind asigurarea și respectarea măsurilor și a regulilor de protecție și de siguranță epidemiologică în școli și susține campania de vaccinare a personalului din educație și a elevilor cu vârsta peste 16 ani.

În acest scop, marți, 11 mai, Inspectoratul Școlar Județean Ialomița a organizat o acțiune în cadrul  Campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare!”, lansate de Ministerul Educației, în vederea promovării, în rândul elevilor cu vârsta peste 16 ani, a măsurilor care susțin siguranța sanitară, atât în spațiul școlar, cât și în afara acestuia, prin asumarea responsabilității individuale și prin conștientizarea faptului că vaccinarea reprezintă cea mai eficientă cale de prevenire și de protecție împotriva infecției cu COVID-19.

Astfel, la sediul instituției, a avut loc o conferință tematică, în format mixt, prin participare fizică și online a reprezentanților unităților de învățământ de nivel liceal și profesional din județ (directori, elevi, părinți), având drept scop informarea elevilor cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de COVID-19 prin testare și vaccinare voluntară, în contextul participării, în perioada următoare, la examenele naționale și al expunerii în spațiile publice, mai ales în timpul vacanței de vară.

Precizăm faptul că, la nivelul județului Ialomița, rata vaccinării personalului din educație cu prima sau chiar ambele doze de vaccin împotriva COVID-19 este de 61,02 la sută.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*