Inspectorii fiscali ialomițeni au stabilit, în ianuarie, aproape 700.000 de lei, sume stabilite suplimentar

FOTO Pixabay

În luna ianuarie 2023 inspectorii cu atribuțiuni de control din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița au efectuat, controale la contribuabili persoane fizice și juridice.

Potrivit AJFP Ialomița, în urma acestor controale s-au înregistrat următoarele rezultate:

 • 18 inspecții fiscale efectuate (finalizate) – din care 13 la persoane juridice și cinci la persoane fizice;
 • 12 controale inopinate – din care 10 la persoane juridice și două la persoane fizice;
 • șapte verificări documentare efectuate, din care două la persoane juridice și cinci la persoane fizice;
 • 688,38 mii de lei, obligații suplimentare stabilite în urma inspecțiilor fiscale, din care 592,53 mii de lei la persoane juridice și 95,85 mii de lei la persoane fizice;
 • 10,17 mii de lei obligații suplimentare stabilite în urma verificărilor documentare, din care 1,02 mii lei la persoane juridice și 9,15 mii lei la persoane fizice;
 • s-au întocmit patru procese verbale, aferente sesizărilor înaintate organelor de urmărire penală, cu un prejudiciu în suma de 2,14 milioane de lei.

Din punct de vedere al ponderii impozitelor în totalul obligațiilor suplimentare stabilite, sumele din TVA dețin o pondere de 87,89 la sută, iar alte impozite și taxe dețin o pondere de 12,11 la sută (impozit profit, impozit microintreprinderi).

Principalele acțiuni în care au fost implicate structurile de inspecție fiscală în luna ianuarie 2023:

 1. controale inopinate pentru creșterea gradului de conformare voluntară la declarare și plată a obligațiilor fiscale de către contribuabili;
 2. inspecții fiscale din proprie inițiativă efectuate la persoane juridice și persoane fizice, care prezintă risc fiscal ridicat; pentru verificarea legalității și conformității declarațiilor fiscale, a corectitudinii și exactității îndeplinirii obligațiilor de către contribuabili;
 3. verificarea sau stabilirea, după caz, a bazelor de impozitare și a situațiilor de fapt aferente;
 4. inspecții fiscale efectuate în vederea soluționării în termen a deconturilor de TVA cu opțiune de rambursare primite pentru control anticipat.
 5. verificări documentare efectuate la persoane juridice și persoane fizice pentru stabilirea corecta a situației fiscale a contribuabilului conform OPANAF nr.3632/2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*