Inspecțiile fiscale din luna iunie aduc venituri suplimentare de aproape 395.000 de lei

Mai mulți bani. FOTO arhivă
Mai mulți bani. FOTO arhivă

Agenția Județeană de Finanțe Publice (AJFP) Ialomița a finalizat inspecțiile și verificările fiscale efectuate în luna iunie, obținând rezultate semnificative. Conform raportului emis de inspectorii cu atribuții de control, aceste acțiuni au condus la stabilirea unor obligații suplimentare în valoare totală de 394,25 mii lei.

În detaliu, au fost efectuate 19 inspecții fiscale, dintre care 14 au vizat contribuabili persoane juridice și 5 au vizat contribuabili persoane fizice. De asemenea, au fost efectuate 6 controale inopinate, distribuite egal între contribuabilii persoane juridice și persoane fizice. Verificările documentare au însumat 32 de acțiuni, 25 la persoane juridice și 7 la persoane fizice.

Suma totală a obligațiilor suplimentare stabilite în urma inspecțiilor fiscale a fost de 394,25 mii lei. Dintre acestea, 359,26 mii lei au fost impuse contribuabililor persoane juridice, iar 34,99 mii lei contribuabililor persoane fizice. În plus, verificările documentare au condus la stabilirea unor obligații suplimentare în valoare de 453,17 mii lei, cu 389,53 mii lei la persoane juridice și 63,64 mii lei la persoane fizice.

Pe parcursul inspecțiilor, s-a constatat că impozitul pe valoarea adăugată (TVA) reprezintă o pondere semnificativă în totalul obligațiilor suplimentare stabilite, deținând 92,45 la sută din sumă. Restul de 7,55 la sută reprezintă alte impozite și taxe, cum ar fi impozitul pe dividende și impozitul pe venit pentru microîntreprinderi.

Principalele acțiuni întreprinse de către structurile de inspecție fiscală în luna iunie au inclus controale inopinate, cu scopul de a crește gradul de conformare voluntară a contribuabililor în ceea ce privește declararea și plata obligațiilor fiscale. De asemenea, au fost efectuate inspecții fiscale la contribuabilii cu risc fiscal ridicat, pentru a verifica legalitatea și conformitatea declarațiilor fiscale și îndeplinirea corectă a obligațiilor. Verificarea și stabilirea bazelor de impozitare și a situațiilor de fapt au reprezentat un alt obiectiv al acestor inspecții, în timp ce verificările documentare au avut scopul de a evalua corectitudinea situației fiscale a contribuabililor, în conformitate cu normele legale.

Totodată, un proces verbal a fost întocmit în urma sesizărilor înaintate organelor de urmărire penală, în care s-a identificat un prejudiciu în valoare de 93,06 mii lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*