Începe modernizarea liniilor din stațiile Fetești și Ciulnița, pentru viteza de 160 km/h!

Începe modernizarea liniilor din stațiile Fetești și Ciulnița. FOTO: CFR Infrastructură

CFR Infrastructură Constanța a început lucrările pregătitoare pentru modernizarea liniilor din stațiile Fetești și Ciulnița, pentru ca trenurile să poate atinge viteza de 160 km/h.

Lucrările pregătitoare au început pentru deschiderea șantierelor de modernizare a liniilor, peroanelor și a instalațiilor feroviare din stațiile Fetești și Ciulnița. Aceste lucrări sunt finanțate din fonduri nerambursabile și de la bugetul de stat, având o valoare totală de 309 milioane lei, fără TVA.

Principalele obiective ale programului de modernizare sunt creșterea vitezei de circulație a trenurilor de călători la 160 km/h, optimizarea capacității de tranzit pentru trenurile de marfă și facilități de acces la standarde europene pentru călători, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.

Pentru a nu afecta graficul de circulație al trenurilor de călători în sezonul estival, constructorul a structurat programul lucrărilor în faze de execuție. Astfel, primele linii pe care se vor desfășura lucrările sunt linii de manevră, de expedieri sau primiri-expedieri trenuri de marfă.

La stația Fetești, lucrările vor consta în montarea șinei noi, a traverselor de beton și a prinderii elastice pe liniile 1-13, precum și reabilitarea Firului I și II Țăndărei. De asemenea, se va realiza refacția liniilor 14, 15, 6T și 7T din grupa Triaj. Alte lucrări includ instalația de centralizare electronică nouă pentru liniile 1-15, înlocuirea elementelor liniei de contact cu elemente noi, iluminarea zonei macazurilor și construcția de peroane și copertine.

La stația Ciulnița, se va monta șină nouă, traverse de beton și prindere elastică pe liniile 1-3 și linia spre Călărași. Totodată, se vor reabilita linia de contact, se vor monta stâlpi și catenare noi, se va realiza iluminarea zonei macazurilor și se vor executa lucrări de telecomunicații. De asemenea, se vor construi peroane și copertine, o pasarelă pietonală nouă și se vor efectua reparații și modernizări în diferite clădiri din stație.

Modernizarea acestor stații va aduce numeroase beneficii, precum creșterea vitezei de circulație a trenurilor de călători, optimizarea tranzitului pentru trenurile de marfă și îmbunătățirea accesului la standarde europene pentru călători, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*