Incendiul de la Axintele a fost lichidat duminică după-amiază. Pompierii au stabilit că focul a fost pus intenționat

Incendiul de la Axintele a fost lichidat duminică după-amiază. FOTO ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni și cei călărășeni au reușit să stingă duminică, 13 martie, în jurul orei 13.30 incendiul ce cuprinsese o rezervă de furaje din satul Horia, comuna Axintele.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița, încă din data de 11 martie, de la ora 21.30, s-a acționat neîntrerupt pentru stingerea focului, cu forțe conjugate de pompieri militari de la ISU Ialomița și ISU Călărași, precum și membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență ai localității. Prioritatea a fost menținerea flăcărilor departe de comunitate, concomitent acționându-se la localizarea și lichidarea incendiului.

Focul a înghițit baloți din paie, sub formă de șiră, pe o suprafață de aproximativ 1.500 de metri pătrați, cu o înălțime de patru metri, fiind permanent întețit de vânt.

La această oră, forțele au fost retrase din zona de intervenție. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*