Jandarmeria Ialomița recrutează tineri care vor să devină jandarmi

FOTO: IJJ Ialomița

În perioada 18 octombrie – 05 noiembrie a.c., Jandarmeria Ialomița desfășoară o nouă campanie de recrutare pentru cei care doresc o carieră militară în Jandarmeria Română, astfel:

La Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica”  Drăgășani  sunt scoase la concurs un număr de 350 locuri, din care 3 sunt destinate  cetățenilor  de etnie romă, iar 3 celor de altă minoritate.

La Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni sunt scoase la concurs 350 locuri, din care 3 sunt destinate cetățenilor de etnie romă, iar 3 celor  de altă minoritate.

Pentru a urma cursurile școlilor militare de subofițeri jandarmi din Drăgășani sau Fălticeni trebuie îndeplinite anumite condiții ce pot fi consultate pe site-ul www.jandarmeriaialomita.ro, secțiunea carieră-angajări sau pe www.jandarmeriafalticeni.ro, respectiv www.scoaladragasani.ro.

Cererea-tip de înscriere se depune până pe data de 05 noiembrie a.c., exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail concurs@jandarmeriaialomita.ro, iar dosarele se depun personal și în volum complet, până pe 24 noiembrie a.c., la sediul Jandarmeriei Ialomiţa.

Evaluarea psihologică a candidaților se realizează la o dată și într–o locație ce va fi anunțată ulterior, prin postarea în timp util pe pagina  de internet a Jandarmeriei Ialomița.

Proba de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 07-13 decembrie a.c. la sediul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, conform unei  planificări ce va fi anunțată ulterior (prin postarea în timp util pe pagina de internet a  unității).

Proba de verificare a cunoștințelor se va susține în data de 16 decembrie a.c., de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice şi va consta într-un test grilă ce cuprinde subiecte din disciplina limba română, disciplina limbă străină, subiecte din legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituţiilor politice ale statului şi subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic.

Tematica și bibliografia de concurs sunt cele prevăzute pe site-ul www.jandarmeriaialomita.ro.

Examinarea medicală se va realiza în perioada 20 decembrie – 25 ianuarie, pentru  candidații care se încadrează în numărul locurilor  scoase la concursul de admitere, în  ordinea descrescătoare a notelor finale.

Sunt declarați „Admis” candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 02 februarie.

Mai multe informații puteți obține la sediul Inspectoratului de Jandarmi  Județean  Ialomița situat în Municipiul Slobozia, Aleea Jandarmeriei sau la numărul de telefon 0243/231.057 (Biroul  Resurse  Umane).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*