IJJ Ialomița: În cele trei seri de desfășurare a ”Zilelor Romilor Ialomițeni” nu au fost înregistrate incidente deosebite

FOTO IJJ Ialomița

Inspectoratul Județean de Jandarmi Ialomița a informat că în cele trei seri de desfășurare a ”Zilelor Romilor Ialomițeni” nu au fost înregistrate incidente deosebite.

Principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță.

Măsurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror evenimente.

Aproximativ 26.000 de persoane au participat la manifestările artistice din cele 3 seri.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încearcă să vândă substanțe interzise.

Astfel, jandarmii și polițiștii aflați în dispozitiv au constatat 7 fapte de natură penală  – 3 pentru lovirea sau alte violențe și 4 pentru port ilegal de arme albe și au fost aplicate 4 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.940 de lei.

Totodată, 2 copii care s-au rătăcit în mulțime au fost găsiți de jandarmi și înapoiați părinților.

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor din cadrul ISU Ialomița au acordat sprijin participanților, în următoarele situații:

– 4 cazuri cu afecțiuni medicale diverse (astenie fizică, lipotimie);

– 1 caz cu plagă contuzii articulație pumn drept.

Patru persoane au necesitat îngrijiri medicale suplimentare, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

De asemenea, specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire au efectuat 22 de controale, în urma cărora au fost aplicate 5 avertismente.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*