Doi bărbați s-au ales cu dosare penale după ce au prezentat certificatele verzi ale altor persoane

Sediul IPJ Ialomița. FOTO Paul Alexe

Polițiștii ialomițeni au întomit pe parcursul week-endului două dosare penale în cazul unor bărbați care au prezentat certificatele verzi digitale ale altor persoane.

În primul caz, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au verificat la o sală de jocuri din municipiul Slobozia certificatele verzi digitale ce atestă vaccinarea împotriva virusului  SARSCOV-2, persoanelor prezente.

Unul dintre bărbați, de 44 de ani, a prezentat pe telefonul mobil un certificat digital verde, în urma verificărilor în bazele de date reieșind că nu aparține persoanei legitimate, acesta declarând ulterior polițiștilor că este al unui vecin.

De asemenea, în cadrul verificărilor efectuate în incinta unui centru comercial din municipiul Slobozia, un alt bărbat, în vârstă de 46 de ani, a prezentat polițiștilor un certificat digital, reieșind în urma cercetărilor că fotografia ce apare în dreptul persoanei pe numele căreia era emis documentul nu corespunde cu fizionomia celei legitimate.

În cauză au fost întocmite dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de fals privind identitatea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*