Ialomița a ajuns la numărul de trei persoane confirmate pozitiv cu coronavirus COVID – 19

De la începutul perioadei de supraveghere și până în prezent, la nivelul județului Ialomița au fost recoltate 55 de probe pentru detecția COVID-19 prin tehnica PCR de la persoane carantinate și contacți ai cazurilor confirmate, potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița.

Recoltarea probelor s-a realizat de către personalul DSP Ialomița, iar rezultatele primite au fost urmatoarele:

  • 2 probe pozitive de la persoane aflate în carantină;
  • 51 de probe negative;
    2 probe în așteptare;

În decursul zilei de 19 martie a fost confirmat cel de-al treilea caz testat pozitiv cu COVID-19, persoana fiind internată la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” din București

În perioada de supraveghere, Serviciul de Control în Sănătate Publică a aplicat sancțiuni persoanelor care nu au respectat măsura de izolare la domiciliu în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, și anume 5 amenzi contravenționale conform HG 857/2011, în cuantum de 50000 lei.
Monitorizarea clinică a persoanelor intrate în jud. Ialomița din zonele afectate de COVID-19 se prezintă astfel:

Numărul total de persoane intrate în autoizolare la domiciliu și carantinare de la începutul perioadei de supraveghere este de 617, din care:

  • nr. persoane aflate în autoizolare la data de 19.03.2020= 447
  • nr. persoane ieșite din autoizolare la data de 19.03.2020 = 135
  • nr. persoane carantinate = 33
  • nr persoane internate = 3
  • număr persoane confirmate cu COVID-19 = 3

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*