Caz de neglijare a animalelor în Slobozia: nouă pisici și un câine, salvate și plasate în grija autorităților locale

Nouă pisici și un câine, salvate dintr-un apartament din Slobozia și plasate în grija autorităților locale. FOTO: IPJ Ialomița

Polițiști ai Biroului pentru Protecția Animalelor au intervenit în municipiul Slobozia într-un caz semnalat de un bărbat preocupat de condițiile de trai ale animalelor dintr-un apartament de pe o scară de bloc. Acesta a anunțat că în blocul în care locuiește, pe scară, se simte un miros pestilențial care ar proveni dintr-un apartament în care s-ar afla un număr mare de animale.

După efectuarea verificărilor necesare, polițiștii au găsit în apartamentul unei femei de 50 de ani nu mai puțin de nouă pisici, cu vârste diferite, și un câine. Situația era îngrijorătoare, deoarece animalele trăiau în condiții insalubre și s-ar fi aflat în pericol, acestea nefiind îngrijite corespunzător.

În conformitate cu legea și în vederea protejării animalelor, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, în colaborare cu reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială și Direcției de Administrare a Domeniului Public, au luat măsuri urgente pentru salvarea și protejarea animalelor în cauză.

Pisicile și câinele au fost ridicate din apartament și plasate provizoriu în grija autorităților locale, prin intermediul asociațiilor sau fundațiilor pentru protecția necuvântătoarelor, cu scopul de a le găsi un nou cămin prin adopție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*