Guvernul a alocat 112,7 milioane lei pentru cheltuielile urgente ale mai multor localități din România. În Ialomița, banii au ajuns doar la Miloșești

Primăria Miloșești, Ialomița
Primăria Miloșești, Ialomița

Guvernul României a aprobat alocarea sumei de 112.697 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru asigurarea cheltuielilor urgente necesare funcţionării primăriilor din alte 284 de LOCALITĂȚI din 29 de județe.

„Este esențial să nu existe blocaje în unităţile administrativ-teritoriale care ar fi trebuit să beneficieze de sume defalcate din TVA la ultima rectificare a Guvernului din luna august. De aceea am considerat că trebuie să venim în sprijinul acestora și să alocăm bani din fondul de rezervă pentru ca primăriile să-și poată încheia anul fără probleme”, a precizat Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei.

Decizia alocării sumei de peste 112 milioane de lei vine după ce Guvernul a mai aprobat, în şedinţa din 20 decembrie, alocarea a 477,36 de milioane pentru asigurarea cheltuielilor urgente necesare funcţionării primăriilor din 1.689 de localități.

Județul Ialomița a fost ocolit de această dată de fondurile guvernamentale. O singură localitate a primit bani, dar este vorba despre o sumă destul de mică. Comuna Miloșești are în conturi 80.000 lei de la Guvern.

Primăria Miloșești este condusă, de două mandate, de un primar liberal, Nelu Chițoiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*