FOTO Zeci de percheziții domiciliare au avut loc la persoane bănuite de furt calificat din Urziceni

Zeci de percheziții domiciliare, în Urziceni și Bărbulești. Foto cu rol ilustrativ

Polițiștii ialomițeni au realizat, miercuri, 26 de percheziții domiciliare pe raza municipiului Urziceni și comunelor învecinate, fiind vizate persoane bănuite de săvârșirea mai multor infracțiunii de furt calificat din locuințe și societăți comerciale. Șase bărbați au fost reținuți pe baza de ordonanță.

Potrivit IPJ Ialomița, în intervalul orar 06.00 – 12.00, 169 de polițiști din structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, cu sprijinul luptătorilor de acțiuni speciale, precum și peste 50 de jandarmi din cadrul IJJ Ialomița și Grupării Mobile Constanța au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Urziceni și a comunelor învecinate, în vederea prevenirii faptelor cu violență, asigurarea climatului de ordine și siguranță publică și disciplină în traficul rutier.

Polițiștii au descins la 26 de locații, fiind efectuate percheziții domiciliare ce au vizat documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat din locuințe și societăți comerciale.

Față de șase bărbați din județul Ialomița s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.

De la locațiile vizate au fost ridicate mai multe bunuri, precum și sume de bani pentru care deținătorii nu au putut justifica proveniența acestora, în valoare totală de peste 10.300 de lei.

De asemenea, au fost organizate filtre rutiere de control pentru fluidizarea traficului rutier pe DN 2 (E85) și DN 2 A (E60), în zone cu trafic intens, fiind controlate 144 de autovehicule și sancționate 63 de persoane.

În cadrul acțiunii desfășurate, cercetările au fost extinse cu privire la săvârșirea a șase infracțiuni constatate în flagrant, trei privind furtul de energie electrică, o de contrabandă cu țigări, una pentru nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase și o infracțiune privind traficul de produse sau substanțe toxice.

La activitate au participat și polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Inspectoratului de Poliție Județean Buzău și Ilfov.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*