FOTO VIDEO Importante proiecte de infrastructură, aflate în derulare în comuna ialomițeană Scânteia

Primăria comunei Scânteia. FOTO Paul Alexe

Un proiect important pentru administrația publică din comuna ialomițeană Scânteia, demarat încă din anul 2017, prinde contur. Este vorba despre realizarea rețelei de canalizare menajeră și a stației de epurare, un proiect cu finanțare PNDL, a cărui valoare la finanțare a fost de 29 milioane lei, dar care a fost adjudecat pentru aproximativ 22 milioane lei.

Este un proiect demarat din anul 2017, dar am fost întârziați de contestațiile depuse la licitație, care ne-au blocat, efectiv, timp de doi ani, astfel că a fost semnat contractul abia anul trecut. Am început lucrările în primăvară și sperăm să le ducem la bun sfârșit și să fie încheiată lucrarea până la finalul anului 2022, la data termenului de finalizare, a declarat, pentru ILnews TV, primarul comunei Scânteia, Georgeta Ilie.

În urma realizării acestui proiect de infrastructură locală, vor beneficia aproximativ 3800 de locuitori, din cele două sate componente ale comunei, Scânteia și Iazu.

Proiectul acoperă toată comuna. Avem două sate, Scânteia și Iazu, nu s-ar fi putut unul fără celălalt, pentru că ambele localități fac parte din comuna Scânteia, fiind firesc și corect ca ele să fie tratate egal. Vor beneficia în urma acestui proiect în jur de 1600 de gospodării, a explicat Georgeta Ilie.

Odată încheiate lucrările pentru rețeaua de canalizare, se dorește implementarea unui alt proiect, pentru care deja s-a depus documentația.

Avem deja depus proiectul pentru asfaltare, pentru toată comuna, adică ambele sate, Scânteia și Iazu, și am fi fericiți să terminăm mai întâi cu lucrările la proiectul de canalizare, ca apoi să venim cu asfalt, a mai spus Georgeta Ilie, care se află la cel de-al treilea mandat de primar al comunei Scânteia.

Un alt proiect important este cel ce are în vedere înlocuirea actualei rețele de iluminat public, cu una nouă, pe LED-uri, mai eficientă și care va aduce economii substanțiale la bugetul comunei.

În fine, dar nu în ultimul rând, pentru că educația rămâne o prioritate, adminsitrația publică locală lucrează la documentația unui proiect ce are în vedere modernizarea și eficientizarea energetică a uneia dintre cele două școli din comună.

“Una dintre școlile din Scânteia a fost deja reabilitată, tot prin finanțare PNDL, iar acum dorim să o reabilităm și pe cea de-a doua. Aici învață 200 de copii și sperăm să primim finanțare, pentru că educația este prioritară, a încheiat Georgeta Ilie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*