FOTO VIDEO Consiliul Județean Ialomița continuă proiectele importante și în 2022. Infrastructura și sănătatea reprezintă priorități ale administrației locale

Dezbaterea bugetului județului Ialomița. FOTO Adrian Boioglu

Consiliul Județean (CJ) Ialomița a trasat prioritățile pentru anul 2022. Dorește să continue investițiile în toate domeniile, dar infrastructura și sănătatea reprezintă priorități ale administrației locale. Consiliul Județean a organizat o dezbatere a bugetului pe anul 2022, la care a putut participa și a putut exprima un punct de vedere orice locuitor al județului care este interesat de dezvoltare și de proiecte. Cu acest prilej, conducerea CJ a făcut o trecere în revistă a lucrurilor care vor fi realizate și în 2022 și a prezentat care sunt zonele predilecte pentru investiții.

Președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, a spus celor prezenți că infrastructura reprezintă o prioritate și în acest mandat.

“Primul lucru pe care am încercat să-l facem când am creionat bugetul, ne-am uitat pe toate programele de dezvoltare pe care le avem finanțate din alte surse decât cele ale Consiliului Județean.Ne interesează tot ce înseamnă infrastructură: infrastructura de transport la care se lucrează și se va lucra foarte mult în perioada următoare. În principiu, cam toate drumurile județene sunt prinse în momentul de față de o sursă de finanțare. Mai este 212 care pleacă de la Luciu – Mihail Kogălniceanu – Țăndărei – Platonești – Movila – Fetești. Este depus pe Anghel Saligny. Și bucata din  DJ 201 Bordușelu – Orezu, de la Piersica la Orez. Și această bucată este depusă pe Anghel Saligny”, a povestit Marian Pavel.

El a reamintit apoi de ceea ce se întâmplă în prezent pe infrastructura de sănătate.

“Știți foarte bine ce se întâmplă în momentul de față în Spitalul Județean. Cele patru proiecte astăzi aflate în diverse stadii de implementare și anume: modernizare ambulatoriu; modernizare UPU; modernizare incintă spital și construire bloc operator, fiecare cu altă sursă de finanțare”, a afirmat președintele Consiliului Județean Ialomița.

Cultura constituie în continuare o prioritate pentru conducerea Consiliului Județean Ialomița.

“Pe infrastructura de cultură le știți. Am spus-o de fiecare dată că sunt fonduri europene și nu o să mă opresc de la niciunul din aceste proiecte și nu o să stopez nicio implementare care ține de această zonă”, a mai spus Marian Pavel.

El a mai spus celor prezenți că lucrurile bune vor continua și că investițiile în apă, canal și gestionarea deșeurilor vor fi duse în toate localitățile din Ialomița.

“Am încercat să continuăm ceea ce s-a făcut bun, am încercat să aducem anumite modificări pe unele zone la care noi am crezut că nu funcționează așa cum ar trebui sau că se poate funcționa mai bine. Lucrurile ăstea s-au făcut și să fac numai că există fără voia noastră sau și cu voia noastră și cu contribuția noastră uneori greșită încă foarte multă birocrație în anumite zone. O societate care ne aparține nouă, adică tuturor UAT-urilor din Ialomița, nu vrea să facă profit. Vrea să ofere servicii de calitate și la un preț suportabil de către cetățeni. Legislația se modifică și noi trebuie să ținem de fiecare dată pasul cu ea. Știu că e teoria formei fără fond, Eu știu că am intrat într-o lume în care la un moment dat nu știu dacă eram atât de bine pregătiți. Știu că s-a încercat să se construiască o casă de 800 de metri pe o fundație de 200 de metri pătrați. Asta e, trebuie să ne adaptăm, trebuie să ducem dezvoltare în fiecare localitate din Ialomița, trebuie să avem apă, canal și gestionarea deșeurilor în toate localitățile din Ialomița”, a explicat Marian Pavel.

Alexandru Potor, administratorul public al județului Ialomița, s-a referit la reabilitarea podurilor.

“Sunt cinci poduri: la Țăndărei, Bucu, Fierbinți, Movilița și în zona râului Prahova la Adâncata. Sunt finanțate prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Au fost depuse documentațiile la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale, deja au fost transmise și observații pentru a răspunde clarificărilor către minister. Avem finanțare pentru toate aceste poduri”, a precizat Alexandru Potor.  

Vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, Emil-Cătălin Grigore, a făcut o trecere în revistă a proiectelor legate de reabilitarea patrimoniului public. Printre cele mai importante se află reabilitarea Conacului Bolomey , restaurarea Bisericii de lemn Sfântul Nicolae, reabilitarea și punerea în valoare a Monumentului istoric Orașul cu Floci, consolidarea și reorganizarea Muzeului Agriculturii.

“Ca și sume domină domeniul de infrastructură rutieră, acest domeniu – de dezvoltare, reabilitare, modernizare a patrimoniului public este egal ca număr de proiect cu cele de infrastructură rutieră, în număr de 19”, a precizat Emil-Cătălin Grigore.

După această dezbatere publică, bugetul județului Ialomița pentru 2022 va intra în ședința Consiliului Județean pentru a fi supus aprobării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*