FOTO VIDEO Consilierii județeni au aprobat o serie de hotărâri, prin care se asigură continuarea unor investiții importante pentru infrastructura județului Ialomița

Ședință a Consiliului Județean Ialomița. FOTO Paul Alexe

Consiliul Județean Ialomița s-a întrunit, marți, într-o ședință ordinară, care a avut pe ordinea de zi aprobarea prin vot a 23 de proiecte de hotărâre, care au în vedere demararea sau continuarea unor investiții în infrastructura județului, precum și unele modificări de ordin administrativ în structura unor instituții județene. Toate proiectele de hotărâre au fost aprobate cu unanimitate de voturi.

„Faptul că legislativul județean înțelege foarte bine prioritățile la nivel de județ, iar membrii săi sunt receptivi la ceea ce propune legislativul din Consiliul Județean este deja de notorietate în județul Ialomița. Cred că 99 la sută din proiectele noastre au trecut în unanimitate, fiind proiecte propuse pentru dezvoltarea județului”, a declarat pentru ILnews, la finalul ședinței, președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel.

Pe fondul scumpirilor semnificative cauzate de actuala situație internațională, prioritară pentru conducerea CJ Ialomița este finalizarea investițiilor susținute și finanțate din alte surse decât cele ale Consiliului Județean.

„Dacă la momentul în care am semnat contracte de finanțare, care au fost pe fonduri europene sau guvernamentale, aveam o cofinanțare de 2-5 la sută, acum cofinanțarea noastră va sări de 10 la sută, dar gândiți-vă că vom lua restul de 90 la sută din altă parte. Am avut un mare noroc cu Ordonanța 15, unde aveam deja o cofinanțare la cele două investiții, la Spitalul Județean, de 30 de milioane, care au fost preluate la bugetul republican. Eu îmi doresc și cred, la fel și ceilalți colegi din Consiliul Județean, să finalizăm toate proiectele finanțate și din alte surse decât cele ale Consiliului Județean”, a mai spus Marian Pavel.

În momentul de față, pe fondul lipsei de predictibilitate în ceea ce privește evoluția prețurilor materialelor de construcții, este așteptată reacția guvernanților, prin care să fie compensate aceste creșteri.

„Așteptăm modificări, ordonanțe de urgență, care să clarifice efectiv ceea ce se întâmplă cu creșterile uriașe de prețuri din zona materialelor de construcții, pentru că n-o să vină nimeni să lucreze și să aducă bani de acasă. Fiecare antreprenor face un bussines și vrea să câștige, să-și plătească salariații, să aibă un profit, nu să vină să-și facă prejudiciu societății pentru lucrările pe care le realizează”, a explicat președintele CJ Ialomița.

Tot în cadrul ședinței de marți, a avut loc depunerea jurământului de consilier județean, de către Vasile Sava, fostul primar  al orașului Țăndărei. Acesta îl înlocuiește, din partea Pro România, pe Victor Moraru, care a demisionat în luna februarie, lucrând, în prezent, la Secretariatul General al Guvernului României. Vasile Sava va face parte din Comisia juridică, de disciplină, drepturi, obligații și incompatibilități din cadrul CJ Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*