AJFP Ialomița anunță că Formularul 300 „Decont de taxă pe valoarea adăugată“ a fost modificat

Sigla ANAF

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA că în Monitorul oficial nr. 464 din 04.05.2021 a fost publicat Ordinul nr. 632/2021 pentru aprobarea modelului și conținutului formularului (300) „Decont de taxă pe valoarea adăugată“ .

„Având în vedere modificările și prevederile art. 303 alin.(4) și (5) referitoare la regularizările pe care persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA trebuie să le efectueze prin decontul de taxă, a fost necesară modificarea formularului Decont de TVA, cu adaptarea corespunzătoare a denumirii rândului 40 și a instrucțiunilor de completare”, precizează reprezentanții AJFP Ialomița.

De menționat faptul că, în „taxa de plată cumulată” se cuprind diferențele de TVA de plată stabilite de organele fiscale, nu doar de organele de inspecție fiscală, prin decizii comunicate până la data depunerii decontului, dacă aceste diferențe sunt neachitate la bugetul de stat până la data depunerii decontului. Cu titlu de exemplu, se cuprind în taxa de plată cumulată și sumele stabilite, din oficiu, de organele de administrare fiscală, ca urmare a nedepunerii declarațiilor fiscale.

„Precizăm că noul Decont de TVA se va folosi începând cu declararea obligațiilor fiscale aferente lunii iunie 2021. Menționăm și faptul că, în Anexa 2 a ordinul menționat sunt publicate Instrucțiunile pentru completarea și depunerea formularului 300“, au mai transmis sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*