FOTO VIDEO 31 de proiecte adoptate în ședința ordinară a Consiliului Județean Ialomița. Pe listă au fost obiective din sănătate, educație și închirierea unui sediu nou pentru CJ

Ședință a Consiliului Județean Ialomița. FOTO Victor Radu

Membrii Consiliului Județean Ialomița s-au întrunit în ședința ordinară a lunii martie pentru a-și exercita dreptul de vot pentru 31 de proiecte de hotărâre.

Consilierii județeni au decis aprobarea închirierii unui spațiu nou pentru a muta temporar Consiliul Județean până la construcția unui sediu de la zero. Actuala clădire în care funcționează instituția va intra într-un amplu proiect de reabilitare până la finalul anului. Sediul din prezent se află în clădirea Instituției Prefectului.

„Nu este proprietatea noastră, este proprietatea statului și are ca și destinație Prefectura Ialomița. Am făcut demersuri și am discutat cu cei de la Primăria Slobozia pentru construcția unui nou sediu. Mai suntem în discuții cu cei de la Ministerul Apărării, ceea ce înseamnă predarea către Consiliul Județean a sediului Casa Armatei pentru a crea un sediu administrativ, dar toate lucrurile acestea durează, indiferent cât de mult ne-am îmbăta noi cu apă rece și am încerca să credem că am putea realiza o astfel de investiție într-un an de zile, cu siguranță nu se poate realiza”, a explicat președintele CJ Ialomița, Marian Pavel.

Terenul despre care se vorbește pentru construcția viitorului sediu al CJ Ialomița este pe strada Răzoare din Slobozia. Până atunci însă rămâne doar perspectiva mutării într-un sediu cu chirie, fie că va fi Casa Armatei sau altul. Proiectul de hotâre aprobat astăzi menționează că această clădire trebuie să fie pe o rază de doi kilometri în jurul centrului civic din Slobozia.

„Consiliul Județean este cea mai importantă unitate administrativ-teritorială a județului Ialomița și nu ne permitem să nu avem activitate în perioada respectivă. Sunt 136 de angajați, colegi de-ai mei, care lucrează în Consiliul Județean și care deservesc până la urmă interesul cetățeanului din Ialomița. Ca atare, va trebui să închiriem un spațiu”, a mai spus Marian Pavel.

În aceeași sedință a Consiliului Județean a fost aprobat și cuantumul burselor de ajutor social acordate elevilor care frecventează cursurile Şcolii Profesionale Speciale „Ion Teodorescu” din Slobozia. Același lucru s-a întâmplat și cu acordul pentru asocierea Judeţului Ialomiţa cu Inspectoratul Școlar Județean, în vederea realizării în comun a proiectului „Olimpiada Națională de Matematică, clasele V – VI”- Faza Națională, din luna aprilie. Tototdată, aleșii au dat undă verde prin vot și proiectului indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Modernizare și reabilitare  DJ 212: limită județ Brăila – Luciu – Mihail Kogălniceanu –  intersecție DN 2A, intersecție cu DJ 201 – Lăcusteni – Platonești – Movila – Fetești”. La fel s-a întâmplat și cu cei pentru drumul  județean DJ 201, Tronson Orezu (intersecție DJ 201B) – Piersica – Bordușelu (ieșire localitate) – Tronson II km 37+816 – km 46+908”, aprobat pentru finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„Supunem la vot Proiectul de Hotărâre 21 privind aprobarea devizului general actualizat și a principalilor indicatori tehnico-economici actualizați, faza execuție lucrări, cu aplicarea coeficienților de ajustare, conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 47/2022, pentru obiectivul de investiții <<Construirea Blocului Operator din Cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia>>. De asemenea, supunem la vot, legat de acest prim proiect, și aprobarea cofinanțării pentru obiectivul de investiții finanțat prin  Programul Național de Dezvoltare Locală <<Construirea Blocului Operator din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia>>, cu aplicarea coeficienților de ajustare, conform O.U.G. nr. 47/2022 cu modificările și completările ulterioare”, a menționat secretarul general al CJ Ialomița, Adrian Robert Ionescu.

Ambele proiecte au fost aprobate în unanimitate. În cadrul aceleiași ședințe, aleșii locali au votat și proiectul referitor la creșterea eficienței energetice pentru Clădirea Comandamentului – Pavilion A a Centrul Militar Județean Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*