FOTO Alte opt localități din Ialomița au semnat proiecte de finanțare prin Programul Județean de Dezvoltare Locală. Valoarea totală a proiectelor depășește suma de șapte milioane de lei

Opt localități din Ialomița au semnat proiecte de finanțare. FOTO Facebook oficial Marian Pavel

Președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, a semnat luni, 6 septembrie, în foaierul Sălii Europa, opt proiecte finanțate din Programul Județean de Dezvoltare Locală 2021. Valoarea totală a proiectelor semnate de reprezentanții localităților Gura Ialomiței, Miloșești, Scânteia, Gheorghe Lazăr, Săveni, Ciulnița, Bucu și Sfântu Gheorghe, depășește valoarea de șapte milioane de lei.

Astfel, potrivit reprezentanților Consiliului Județean Ialomița, în comuna Gura Ialomiței a fost semnat proiectul privind modernizarea sistemului de iluminat stradal. Valoarea totală a proiectului este de 377.044,73 de lei, din care contribuția Primăriei Gura Ialomiței este de 77.695,68 de lei, iar contribuția Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ialomița se ridică la 299.349,05 de lei. Durata de implementare a proiectului a fost stabilită la nouă luni.

În Miloșești , primăria va primi 300.000 de lei de la ADI Ialomița pentru construirea unui teren de sport sintetic la școala gimnazială din comună. Valoarea totală a proiectului este de 397.482,89 de lei, din care contribuția proprie a Primăriei Miloșești este de 97.482,89 de lei, iar durata de implementare este de 12 luni.

Proiectul semnat cu UAT Scânteia se referă la realizarea unui Centru pentru activități didactice educaționale și cultural educative în comună și se ridică la valoarea totală de 426.218,22 de lei. Din această sumă, Primăria Valea Ciorii va plăti 126.218,22, iar contribuția ADI Ialomița va fi de 300.000 de lei. Conform reprezentanților UAT Valea Ciorii, durata proiectului a fost stabilită pentru o perioadă de 12 luni.

În comuna Gheorghe Lazăr, contra sumei de 2.112.126,00 de lei, se va realiza proiectul de înlocuire conductă principală, contorizare branșamente gospodării, reabilitare cămine vane și hidranți de incendiu. Contribuția proprie a UAT Gheorghe Lazăr se ridică la 1.812.126 de lei, restul banilor – 300.000 de lei, provenind de la ADI Ialomița. În acest caz, durata de implementare a proiectului a fost stabilită pentru 20 de luni.

Cel de-al cincilea proiect semnat de președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, a fost „Modernizare străzi locale în comuna Săveni cu satele componente, județul Ialomița”, proiect cu durată de implementare de 24 de luni. Valoarea totală a acestuia este de 2.704.212,43 de lei, din care contribuția proprie UAT Săveni se ridică la 2.404.212,43 de lei, în timp de ce contribuția ADI Ialomița este de 300.000 de lei.

În Ciulnița, primăria va primi 300.000 de lei de la ADI Ialomița pentru modernizarea străzii Primăverii, porțiune de drum între DC 52 – strada Podului și DC 24 – strada Mihai Eminescu, din satul Poiana. Valoarea totală a proiectului este de 579.819,18 lei, din care contribuția proprie UAT Ciulnița este de 279.819,18 lei, iar durata de implementare este de 12 luni.

În comuna Bucu, primăria va primi 300.000 de lei de la ADI Ialomița pentru modernizarea drumului de interes local în scopul facilitării accesului la Platforma industrială. Valoarea totală a proiectului este de 390.006,88 lei, din care contribuția proprie UAT Bucu este de 90.006,88 lei, iar durata de implementare este de 12 luni.

Proiectul semnat cu UAT Sfântu Gheorghe, în valoare de 337.585 de lei, se referă la achiziția unei autogunoiere. Contribuția proprie a UAT Sfântu Gheorghe se ridică la 37.585 de lei, restul banilor – 300.000 de lei, provenind de la ADI Ialomița. Și în acest caz, durata de implementare a proiectului a fost stabilită pentru șase luni.

„Alături de reprezentanții primăriilor Gura Ialomiței, Miloșești, Scânteia, Gheorghe Lazăr, Săveni, Ciulnița, Bucu și Sfântu Gheorghe, am semnat contractele de finanțare din cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală – Ialomița 2021, prin ADI Ialomița”, a precizat președintele CJ Ialomița, Marian Pavel.

Până în prezent, la nivelul județului Ialomița au fost semnate 50 de contracte până în prezent și în perioada următoare urmează să primească finanțare și restul localităților care au depus proiecte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*