Firmă din comuna Căzănești, sancționată de DSVSA Ialomița pentru funcționarea fără autorizare sanitară veterinară

DSVSA Ialomița

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița a controlat miercuri, 05 octombrie, o societate din Căzănești care prelucrează produse/ subproduse de origine animală (grăsimi) prin topire. Verificarea a fost făcută împreună cu reprezentanți din cadrul IPJ Ialomița.

Potrivit DSVSA Ialomița, cu ocazia controlului s-a constatat că societatea nu deține autorizație sanitară veterinară pentru activitatea de prelucrare a produselor/ subproduselor, această activitate desfășurându-se ilegal. La unitate a fost identificată o cantitate de aproximativ 7,5 tone grăsime de origine animală neprelucrată, provenită din unități de abatorizare și aproximativ o tonă de grăsime animală prelucrată (untură), achiziționată de la persoane fizice.

Societatea a fost sancționată contravențional pentru funcționarea fără autorizație sanitară veterinară în conformitate cu H.G.984/2005 cu suma de 50.000 de lei.

Complementar s-a interzis achiziționarea de produse/subproduse de origine animală pană la obținerea autorizației sanitare-veterinare precum și prelucrarea acestora. Pentru produsele/ subprodusele de origine animală aflate pe stoc, s-a dispus măsura neutralizării într-o unitate specializată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*