Finanțiștii ialomițeni au colectat la bugetul de stat, în luna mai, aproape 110 milioane de lei

FOTO Pixabay

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a înregistrat în luna mai a acestui an colectarea unei sume de 109,72 milioane lei. Această sumă reprezintă o creștere de 12,22 milioane de lei în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent.

Potrivit AJFP Ialomița, detaliind structura veniturilor colectate pe diferitele bugete, situația se prezintă astfel: bugetul de stat a înregistrat o sumă colectată de 40,67 milioane lei, ceea ce reprezintă o creștere de 7,61 milioane de lei față de luna mai a anului 2022. De asemenea, bugetul asigurărilor sociale de stat a înregistrat o sumă colectată de 47,01 milioane lei, în creștere cu 4,22 milioane de lei față de aceeași perioadă a anului anterior.

În schimb, la bugetul asigurărilor pentru șomaj, sumele colectate au fost de 1,23 milioane lei, înregistrându-se o scădere de 76,23 mii lei față de luna a cincea a anului 2022. În ceea ce privește bugetul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate, suma încasată s-a ridicat la 20,81 milioane lei, înregistrând o creștere de 473,12 mii lei față de luna mai a anului trecut.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*