Facilități fiscale accesate de contribuabilii ialomițeni în primele șase luni ale anului 2022

FOTO Pixabay

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că la nivelul județului, în prima jumătate a anului 2022, se aflau în derulare un număr total de 282 de eșalonări la plata pentru suma totala de 22,96 milioane de lei.

Potrivit AJFP Ialomița, dintre eșalonările la plată depuse, 65 aparțin unor persoane fizice, pentru 1,94 milioane de lei, și 217 aparțin persoanelor juridice, inclusiv contribuabili mijlocii, pentru suma de 21,02 milioane de lei. Comparativ, în prima jumătate a anului 2021 erau în derulare 109 eșalonări la plată, pentru suma de 21,44 milioane de lei, conform Legii nr 207/2015 cu modificările și completările ulterioare, dintre care 77 au fost acordate persoanelor juridice pentru suma totală de 19,46 milioane lei.

În aceeași perioadă au fost finalizate 23 de eșalonări la plată, cu o sumă recuperată în valoare de 3,52 milioane de lei.

Totodată, la finele primului semestru din 2022, erau depuse în vederea soluționării 1.706 cereri pentru a beneficia de prevederile Ordonanței de Urgentă nr. 69/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul fiscal precum și pentru instituirea unor măsuri fiscale, respectiv anulare accesorii aferente obligațiilor principale restante la data de 31 martie 2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*