EXCLUSIV Trei morminte din cimitirul din Țăndărei au fost profanate

Persoane rămase neidentificate încă au încercat, în noaptea de 5 spre 6 ianuarie, să jefuiască trei morminte din cimitirul din Țăndărei. Polițiștii criminaliști de la IPJ Ialomița efectuează cercetări la fața locului pentru a găsi indicii despre făptuitori.

În cursul zilei de 6 ianuarie, polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au fost sesizați cu privire la profanarea unui mormânt din cimitirul din Țăndărei. Ajunsă la fața locului, echipa de criminaliști a constatat că este vorba de fapt de trei cavouri care prezentau urme de forțare, plăcile de beton fiind date la o parte parțial. La fața locului au fost demarate cercetări, pentru a se stabili dacă a fost furat ceva din morminte și dacă făptașii au lăsat urme care ajute la identificarea lor.

Potrivit unor surse confidențiale, mormintele se află în zona de cimitir a romilor.

UPDATE: Surse din rândul anchetatorilor au confirmat pentru publicația Ialomița NEWS faptul că în jurul orei 16.00 au fost sesizați prin 112 cu privire la profanarea unui mormânt. La fața locului, polițiștii au constatat faptul că placa de marmură a fost îndepărtată zeci de centimetri, iar placa de beton de dedesubt era spartă parțial.

Același lucru a fost descoperit și la alte două morminte din apropiere. Din primele cercetări se pare că hoții nu au reușit să fure nimic din morminte, doar să distrugă parțial cavourile. A fost deschis un dosar de cercetare penală in rem pentru profanare de morminte.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*