Amenzile aplicate de polițiștii ialomițeni pentru nerespectarea măsurilor de protecție depășesc 22.000 de lei

Șoferi depistați la volan sub influența alcoolului. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii ialomițeni, împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița și polițiști locali, au continuat la data de 22 decembrie activitățile de verificare a gradului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Astfel, au fost desfășurate 6 acțiuni punctuale vizând societăți comerciale, precum marketuri și supermarketuri, stații de carburant, piețele și târgurile din județ, zonele aglomerate și mijloace de transport în comun, cele cu regim de TAXI și cele care asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă.

În intervalul orar 23.00 – 05.00, acțiunile au vizat și interdicția de circulație a persoanelor în afara locuințelor sau a gospodăriilor, prevăzută de H.G. 935/2020.

În cadrul acțiunilor desfășurate, forțele implicate au verificat 34 de societăți comerciale, au legitimat 1.100 de persoane și au controlat 74 de vehicule, 13 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI și mijloace care asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă.

Urmare a abaterilor constatate la nivel județean, au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 22.400 de lei. Pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție, polițiștii ialomițeni și polițiștii locali au sancționat contravențional 93 de persoane, valoarea amenzilor fiind de 19.900 de lei. Totodată, 13 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00-05.00, au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 2.500 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*