Zeci de intervenții ale pompierilor ialomițeni în cele trei zile de weekend

Intervenție a pompierilor pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. FOTO: ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel lcoal.  Stingerea incendiilor, asigurarea măsurilor PSI, intervenții în cazul accidentelor rutiere și acordarea de prim ajutor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 57 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (21-23 aprilie). La nivel județean, 44 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Ialomița, dintre cele mai relevante misiuni gestionate de salvatorii ialomițeni, amintim:

  • Două echipaje operative din cadrul Stației de pompieri Țăndărei au intervenit la un accident rutier, produs pe raza localității Săveni, în care au fost implicate un autoturism și o căruță. În sprijinul acestora au acționat și două echipaje ale SAJ Ialomița. În urma evenimentului rutier au rezultat trei victime, cărora li s-au acordat asistență medicală de urgență la fața locului, ulterior două persoane fiind transportate la Spitalul Orășenesc Țăndărei, pentru investigații medicale de specialitate.
  • În data de 22 aprilie, în jurul orei 18.15, Stația de pompieri Fetești a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, la un accident rutier produs pe A2, la km 141, în care a fost implicat un autoturism. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma impactului au rezultat patru victime conștiente, cooperante și neîncarcerate, care au fost monitorizate de către echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior nefiind necesar transportul acestora la unitatea spitalicească.
  • Tot în data de 22 aprilie, în jurul orei 22.30, două echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier, produs pe raza municipiului Slobozia, în care a fost implicat un autoturism. În urma evenimentului rutier au rezultat trei victime, conștiente și cooperante , care au fost evaluate la locul solicitării, ulterior nefiind necesar transportul acestora la spital.
  • De asemenea, în data de 23 aprilie, s-a intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Tovărășia, în care a fost implicat un autoturism, în urma căruia au rezultat două victime conștiente și cooperante. La locul solicitării au fost alocate o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. În sprijinul acestora au acționat și două echipaje ale SAJ Ialomița. Persoanele au primit primul ajutor medical de urgență, ulterior nefiind necesar transportul acestora la spital.
  • În perioada menționată, pompierii ialomițeni au intervenit pentru lichidarea a trei incendii de vegetație uscată, produse pe raza localităților Fetești și Urziceni. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiilor, în două dintre cazuri, a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere, iar în cazul celui de-al treilea incendiu, focul deschis în spații deschise.
  • O altă intervenție a avut loc duminică, în jurul orei 13.30, când Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit pentru lichidarea unui incendiu, produs la locuința unui cetățean din localitatea Dridu. Pentru gestionarea situației de urgență au fost alertate două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Ca urmare a producerii evenimentului, au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și interiorul a patru camere. Concomitent cu acțiunea de stingere, echipajul SMURD a acordat prim ajutor proprietarului, care suferise un atac de panică, ulterior acesta a refuzat transportul la unitatea spitalicească. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric, generat de un cablu neizolat corespunzător.
  • În perioada de referință, Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit pentru lichidarea unui incendiu, produs la o anexă a unui cetățean, în localitatea Cosâmbești. A ars magazia pe o suprafață de aproximativ 35 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric, generat de un cablu electric defect.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*