Peste 600 de persoane aflate în carantină sau izolare au fost verificate de polițiștii ialomițeni în ultimele 24 de ore

Acţiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID 19, continuă. FOTO IPJ Ialomița

Forțele de ordine ialomițene au fost la datorie în ultimele 24 de ore, acționând pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul COVID-19.

Potrivit IPJ Ialomița, în cadrul activităților au fost efectuate verificări la 310 persoane aflate în carantină și 304 aflate în izolare la o adresă declarată. De asemenea, în cadrul acțiunilor punctuale au fost controlate 85 de autovehicule, dintre care 13 mijloace de transport persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 277 de locații, iar în cadrul acestora, 43 de restaurante și terase.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii ialomițeni au aplicat 96 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.250 de lei, astfel:

  • 85 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală;
  • 11 sancțiuni pentru încălcarea interdicțiilor de circulație pe timp de noapte.

„Reamintim că sancțiunile se aplică de către polițiști doar ca urmare a încălcării normelor legale, iar cuantumul acestora se stabilește prin evaluarea obiectivă a fiecărei situații constatate. Nu ne dorim să aplicăm sancțiuni, dar abaterile de la normele legale nu vor fi tolerate”, au precizat reprezentanții IPJ Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*