După o petrecere de Paște în Bărbulești, aproape 20 de persoane au fost confirmate pozitiv cu SARS COV-2, fiind instituită carantina

Polițiștii au verificat autoturismele la ieșirea din localitate. FOTO IPJ Ialomița

Nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare atrage grave repercusiuni asupra sănătății populației, apărând transmiterea comunitară a noului coronavirus SARS COV-2. Astfel, în urma unei petreceri din ziua de Paște la o familie din Bărbulești, boala a făcut ravagii. 

Potrivit autorităților, în ziua de Paște, un bărbat de 41 de ani din municipiul Buzău, s-a deplasat în județul Ialomița în localitatea Bărbulești împreună cu familia, unde și-a vizitat rudele. Aici a contactat virusul de la socrul său, care a fost confirmat cu COVID-19 câteva zile mai târziu după reuniune.

În data de 28 aprilie, bărbatul în cauză, pacientul cu numărul 21 din Buzău s-a prezentat la o unitate sanitară, unde a primit trimitere pentru a merge la un consult la Secția Pneumofiziologie a SJU Buzău. Aici i-au fost prelevate probe pentru testarea pentru Coronavirus, iar rezultatele sosite pe 1 mai au fost pozitive. Bărbatul a fost transportat la Institutul Victor Babeș din București. După primirea rezultatelor din data de 1 mai, echipe de specialiști ai DSP, însoțite de forțe MAI, au mers în zona de domiciliu a pacientului, unde au identificat toți contacții direcți, numărul acestora fiind de 31. Toți au fost plasați în izolare la domiciliu și le-au fost prelevate probe pentru noul coronavirus, iar pe 3 mai,  19 dintre contacții direcți, au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus.

Autoritățile au luat măsura carantinării întregului cartier, acolo unde există focarul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*