DSVSA Ialomița a aplicat amenzi în valoare de 95.000 de lei

DSVSA Ialomița

Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor,continuă acțiunile îndrumare și control efectuate la operatorii economici ce desfășoară activități în domeniul alimentar.  Având ca obiectiv , alimente sigure pe mesele consumatorilor, personalul din cadrul instituției a verificat modul de respectarea a bunelor practici de producție și a normelor de siguranță alimentară în cele 66 de unități controlate.

Neregulile identificate în timpul controalelor au fost sancţionate prin aplicarea unui număr de 9 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 95000 de lei.

5 operatori economici au fost supusi măsurilor de oprire temporară sau sistare a activității, fiind  emise ordonanțe de suspendare a activității pentru două unități de alimentație publică și o carmangerie și  ordonanțe de interzicere a activității pentru două unități de tip depozit alimentar.

S-a reținut oficial de la comercializare o cantitate de 273,65  kg produse alimentare de origine animală (carne porc, carne pasăre și produse lactate), aceasta fiind dirijată pentru incinerare către o unitate specializată.

Dintre deficienţele identificate şi sancţionate:

depozitarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă;

efectuarea de activități neînregistrate sanitar veterinar;

lipsa echipamentului de protecție și a documentelor ce atestă efectuarea controlului medical pentru personalul angajat;

nerespectarea frecvenței de prelevare a produselor conform planului de autocontrol;

Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor continuă supravegherea operatorilor din industria alimentară și reamintește cetățenilor numărul de telefon al „Call Center”-ului ANSVSA – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*