Doi copii din localitatea Piersica au dat foc unui grajd în care se afla și un cal

Pompierii au reușit să stingă focul. FOTO ISU Ialomița

La nivelul județului, pompierii militari ialomițeni au acționat în perioada 25-26 pentru gestionarea a 33 intervenții destinate protecției comunității, din care 24 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență. De asemenea, pompierii au intervenit și la stingerea a două incendii, unul dintre ele provocat de joaca cu focul a unor copii.

În cursul zilei de 25 februarie, jurul orei 12.35, pompierii ialomițeni au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu la o hală metalică din comuna Scânteia. La locul intervenției s-au deplasat de urgență patru echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, încadrate cu 17 subofițeri. La sosirea echipajelor incendiul se manifesta în interiorul halei, acesta fiind localizat și stins în timp scurt de forțele de la locul intervenției.

A ars hala metalică pe o suprafață de aproximativ 80 mp, 800 – 1000 alveole din material plastic, 10 paleți din lemn, s-au degradat 3 bancuri din lemn pentru
depozitat scule și piese de schimb utilaje agricole, toate fiind depozitate în interiorul halei. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la o manevră sau mod de operare greșit a unui dispozitiv electric de sudură.

În cursul aceleiași zile, în jurul orei 13.00, pompierii ialomițeni au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată în satul Codeești, comuna Bărcănești. La locul intervenției s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. A ars vegetație uscată pe aproximativ 2 hectare. Cauza probabila de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

În jurul orei 15.05, pompierii ialomițeni au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu la o anexă gospodărească din satul Piersica, comuna Ciochina.

La locul intervenției s-au deplasat de urgență 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autosanitară SMURD, încadrate cu 13 subofițeri. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la un grajd al locuinței. S-au luat măsuri pentru localizarea și stingerea incendiului, acesta fiind lichidat după aproximativ o oră.

În interiorul grajdului a fost surprins de flăcări, un cal care a fost salvat de pompieri și care a suferit arsuri pe aproximativ 60% din corp. A ars astereala acoperișului învelit cu tablă pe o suprafață de aproximativ 40 mp și 10 baloți din paie care erau depozitați în grajd. Nu au existat victime și incendiul nu s-a extins la vecinătăți. Cel mai probabil, incendiul a pornit ca urmare a jocului copiilor cu focul mai mici de 6 ani.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*