Amenzi de 4.000 de lei, aplicat de polițiștii ialomițeni în cadrul unei acțiuni pe linie de silvicultură

Amenzi de 4.000 de lei, aplicat de polițiștii ialomițeni în cadrul unei acțiuni pe linie de silvicultură

În cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a delictelor silvice, polițiștii ialomițeni au constat patru infracțiuni privind tăieri ilegale și furt de arbori și au aplicat trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.000 de lei.

Astfel, potrivit IPJ Ialomița, în perioada 24 – 26 februarie, polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a ilegalităților referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialului lemnos, precum și tăierea ilegală și furturile de arbori, pe raza județului Ialomița.  În cadrul activităților desfășurate au fost verificate depozitele de valorificare a materialului lemnos și punctele de lucru ale societăților cu acest profil de activitate.

De asemenea, polițiștii au instituit filtre rutiere pentru depistarea autovehiculelor care transportă material lemnos fără respectarea prevederilor legale, precum și în vederea identificării șoferilor care încalcă regulile de circulație, fiind verificate peste 100 de autovehicule încărcate cu lemne.

Față de trei persoane a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii 171/2010, precum și confiscarea cantității de material lemnos transportată fără îndeplinirea condițiilor legale.

Valoarea total a amenzilor este de 4000 de lei.

De asemenea, polițiștii ialomițeni au constatat și patru infracțiuni de tăiere ilegală de lemne și furt de arbori, în zona comunelor Coșereni, Borănești, Bordușani și Moldoveni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*