Tânără din localitatea ialomițeană Bordușani, amendată cu 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinării

Acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție continuă pe raza județului Ialomița. FOTO arhiva IPJ Ialomița

Verificările persoanelor care au obligația izolării sau carantinării la o adresă aleasă, au dus, marți, 23 martie, la identificarea unei tinere de 20 de ani din comuna ialomițeană Bordușani, care a încălcat această măsură. Reamintim că activitățile desfășurate cu scopul prevenirii răspândirii și limitării numărului de persoane afectate de coronavirus, au caracter permanent.

Potrivit IPJ Ialomița, în ultimele 24 de ore, 76 de polițiști și 28 de polițiști locali au acționat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19. În cadrul activităților au fost verificate 888 de persoane, precum și aproximativ 100 de autovehicule, dintre care 14 mijloace de transport în comun.

În cursul zilei de ieri au fost verificate 31 societăți comerciale, în cadrul a 62 de obiective/locații, unde polițiștii și reprezentații celorlalte structuri cu care s-a acționat în sistem integrat au transmis recomandări privind respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii ialomițeni au aplicat 92 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.750 de lei, după cum urmează:

  • 78 de sancțiuni, în valoare de 6.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală;
  • 13 sancțiuni, în valoare de 3.750 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricțiile privind deplasarea/libera circulație;
  • o sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, persoanelor care au încălcat obligația izolării sau carantinării la adresa aleasă.

Astfel, la data de 23 martie, în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Stelnica, în timp ce efectuau verificarea persoanelor care au stabilită măsura izolării sau carantinării la adresa declarată, au identificat o persoană care nu a respectat măsura izolării, respectiv o tânără de 20 de ani, din comuna Bordușani. În urma celor constatate, persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situația a fost comunicată către DSP Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*