Direcția de Sănătate Publică a interzis Primăriei Slobozia să mai folosească la dezinfecții produsul utilizat până acum

Autoritățile au început dezinfecția în scările de bloc. FOTO Primăria Slobozia

Ca urmare a unui control al Direcției de Sănătate Publică Ialomița, Primăria Municipiului Slobozia se află, momentan, în imposibilitatea de a continua acțiunea de dezinfecție pe scările de bloc și pe străzile din oraș, pe motiv că produsul folosit nu este conform.

Soluția dezinfectantă folosită până acum este Aldezin, fabricată la Institutul Pasteur și autorizată TP 2 până în 2016, este autorizată TP 3.

„În ultimele 3 săptămâni de intervenție, am notificat permanent DSP cu privire la produsul utilizat. Totodată, printr-o adresa înaintată doamnei prefect, am atras atenția asupra faptului că la ședințele de Comitet Local pentru Situații de Urgență Slobozia, reprezentantul DSP fie nu participă, fie nu este de specialitate, și am cerut recomandări în ceea ce privește dezinfecția. Adresa este fără răspuns până în momentul de față.

Recomandări privind dezinfectarea domeniului public au fost cerute și printr-o adresă înaintantă Guvernului României de către Asociația Municipiilor din România -structură din a cărei conducere face parte și primarul Adrian Mocioniu. Majoritatea primăriilor au folosit produse TP 3, iar unele chiar TP 4. În urma controlului efectuat de către DSP, am solicitat să ni se indice produsul pe care să îl folosim, însă nu am primit răspuns.
Primăria Slobozia fost printre primele autorități locale care au demarat această acțiune, eficientă în combaterea coronavirus și fără riscuri pentru cetățenii din Municipiul Slobozia. Cel mai bun argument în acest sens este că, după dezinfecțiile efectuate cu succes de către echipele D.A.D.P., nu au fost sesizări din partea cetățenilor“, au transmis reprezentanții Primăriei Slobozia.

Dezinfecția domeniului public a fost efectuată cu costuri minime, Primăria Slobozia fiind printre puținele primării din țară care realizează dezinfecția în regim propriu, prin DADP, fiind autorizați ANRSC.

Reprezentanții instituției au precizat că în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții producătorului de la Institutul Pasteur, li s-a comunicat că produsul Aldezin este în momentul de față în curs de autorizare TP 2, iar produsele care conțin aceeași substanță activă sunt comercializate în toată Uniunea Europeană ca TP2.

„Mai exact, produsul care nu a fost conform din punctul de vedere al DSP până acum , va fi conform de săptămâna viitoare, dacă se va întruni comisia naționala de biocide.
Produsele existente pe piața dezinfectanților și recomandate de către DSP au doar costuri enorme, fără acțiune virucidă (deci nu combat coronavirus). Inclusiv prin această adresă, îi întreb pe specialiștii DSP : cu ce produs dezinfectăm ????
Ce rămâne pana acum? O dezinfecție făcută eficient și în siguranță pentru cetățeni din toate punctele de vedere.
Prioritară pentru administrația locală Slobozia este siguranța cetățenilor noștri pentru care am folosit un produs garantat de combatere a Coronavirus. Pe primul loc, sănătatea slobozenilor și măsuri eficiente de combatere a coronavirusului“, a transmis Adrian Mocioniu, primarul municipiului Slobozia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*