Din cauza unui scurt circuit electric, casa unui bărbat din Miloșești a luat foc, iar el a fost găsit decedat

Incendiul a distrus casa, proprietarul fiind găsit decedat în ea. FOTO ISU Ialomița

Un bărbat din Miloșești a decedat în urma unui incendiu izbucnit în locuința sa în noaptea de 4 februarie, fiind găsit carbonizat de către pompieri. Aceștia au stabilit că focul a izbucnit cel mai probabil de la un scurt circuit electric. 

În jurul orei 23.45, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Miloșești. La locul intervenției s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autosanitară SMURD, încadrate cu 13 subofițeri.

La ajungerea echipajelor de intervenție la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat la locuință. S-au luat măsuri pentru localizarea și stingerea incendiului, acesta fiind lichidat la ora 2.20. A ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 100 mp, mobilier și mai multe bunuri electrocasnice. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un scurtcircuit electric.

În incendiu, proprietarul casei, un bărbat în vârstă de aproximativ 60 ani și-a pierdut viața, aceasta fiind găsit fără suflare la sosirea forțelor de intervenție.

Pompierii recomandă cetăţenilor adoptarea următoarelor măsuri pentru prevenirea incendiilor, având drept cauză exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor electrice, astfel:

  • Nu vor fi utilizate instalaţii electrice defecte, montate direct pe materiale combustibile, cu improvizaţii, cu legături electrice neacoperite de material electroizolant etc.;
  • Reparaţiile la instalaţiile electrice vor fi executate doar de personal autorizat;
  • Nu vor fi suprasolicitate circuitele electrice prin racordarea unor consumatori electrici care depăşesc puterea nominală a circuitelor;
  • Nu vor fi utilizate mijloace electrice de încălzire locală improvizate;
  • Vor fi supravegheate permanent mijloacele de încălzire electrice aflate în funcţiune, chiar dacă sunt prevăzute cu mijloace de protecţie (termostat), deoarece acestea pot să nu funcţioneze la parametrii prevăzuţi şi vor fi deconectate în cazul în care apar defecţiuni;
  • Se interzice introducerea conductoarelor electrice, fără ştecher, direct în prize şi folosirea în tablourile electrice a siguranţelor improvizate, având fuzibilul înlocuit cu liţă sau sârmă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*